IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Транзитните неволи на Киев и Москва

Докато Русия се опитва да засили своето енергийно влияние в Централна и Източна Европа, страните от региона трескаво търсят алтернативи на руския природен газ

13:12 | 29.10.19 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Последна актуализация: 13:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 8 rate down comment 0
panther
преди 4 години
Слава и чест за малката храбра Дания и нашето безкрайно уважение за Маргрете Втора!!! Три пъти "Ура" дру... пардон, господа!!! (Днес излезе датското разрешение за Северен Поток 2).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 11
Стоян Петров
преди 4 години
Слава и чест за малката храбра Дания и нашето безкрайно уважение за Маргрете Втора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 12
Стоян Петров
преди 4 години
И понеже очаквам, че някой "експерт" ще се присмее ехидно "ама виж потока(СС) е построен", ще отговоря че не е така. Предстои да потънат още много милиарди и той ще се изплаща в близките 50 години. По принцип експлоатационния период на тези съоръжения е около 40 години но руснаците да му мислят:"На проектную мощность, без которой достичь предусмотренного контрактом с китайцами объема годового экспорта невозможно, Ковыкту предполагается вывести в 2025 г. Кроме того, для выполнения условий контракта Газпрому потребуется построить еще около 2293 км трубы, в том числе участок Ковыкта Чаянда, и систему лупингов." Големи, ама наистина големи руски празни приказки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 16
Стоян Петров
преди 4 години
Не се ли чудиш защо никой не обелва и дума за Норвегия, която доставя газ колкото Газпром е Европа? Че русия обича да си играе на "завладени държави" и газта е някакъв измислен инструмент? Двадесет и първи век и нисичко клептоманче ще владее??? Намери си майстора в лицето на Китай и Турция. Газопроводите готови, цена на доставките няма. И ще пололя така наречени "император" да ми съобщи цената за построяването на Силата на Сибир(55 млрд $) и защо Турция за последните 5 месеца е внесла само 6.8 млрд куб метра руска газ? Играчите винаги се наиграват даже клептоманчето от кремъл е наясно и отричат неистово: " В начале октября президент Владимир Путин назвал чушью разговоры о том, что Россия якобы находилась в слабой позиции в переговорах с Китаем по газопроводу Сила Сибири."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 1
panther
преди 4 години
Дано при нас се натуткат и довършат интерконектора с Гърция дето само се приказва за него от 10 години сигурно. А украинците да се оправят. Да си купуват демократична газ и да им е сладко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 14
Императорът
преди 4 години
Товарят - защото знаят: ако Газпром заобиколи украйна, ще има възможност да занижи цената дотолкова, че да накара всички конкуренти да запищят на умряло. Укрите сами си причиниха това, с бандитската си политика срещу руснаците и враждебността срещу Русия.Ако СП 2 не тръгне до 2020 и няма споразумение - ще стане ного тежко - но за това трябва да отговаря мръсната държавица дания. Дадоха разрешение за газопроводът нрвегия-полша, но НЕ и за СП 2, което е нагла политическа злоупотреба с географско местоположение и нарушение на морското право, на сервитутното право и сигурно и на други правни принципи. Газпром и партньорите им трябва да ги съдят тия. На държава, в която на всяка крачка се вее изкълченяшкото знаме, но не и националното - не може да се разчита за нищо - това е нация от *** !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 30 rate down comment 8
markov
преди 4 години
Винаги съм се чудил защо в едно чисто пазарно поведение на Газпром , които се стреми да сведе транзита на газ до крайния потребител през възможно по-малко страни, все се приписват политически мотиви. Чисто пазарно този транзит през 5-6 и повече страни товари себестойността и този разход трябва да се поеме или от крайния потребител или от Газпром.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още